Search Results for: gjergj fishta

Per poezine Nji lule vjeshtet

Atë GJERGJ FISHTA – NJI LULE VJESHTET [Fragment]

N’ atë rrahe t’dekne mbrenda vorrit t’errshem / Tash pluhun jé. Ata dy sy t’ janë errun, // T’janë sosun fjalët e ambla e plot urti, / E ai zâ t’asht kputë, i cilli bite m’zemer / Si kumbë liret t’tingllueshme, qi prej s’largut / Ndihet tue ra, kur dora e prekë e msueme!…

Kuvendi i Berlinit

GJERGJ FISHTA – KUVENDI I BERLINIT

GJERGJ FISHTA KUVENDI I BERLINIT Deh! oj Zânë, tý t’ kjosha true!A thue din ti me m’kallxue,Se ç’ká ndêjë tue bumbullueAndej larg kah Rumelija,Ka’ ajo Plevna e Bulgarija? 5A kjenë

Per shkrimin Tuj kujtue Fishten

GJIN DUKA – TUJ KUJTUE FISHTEN

Shtatëmbëdhetë dimna kaluen, qëse në dimën na la. Dimnat u shënderruen e pranëvera mâ s’na gëzoi. Kujtoi Poeti, lodhun prej lëngatës, se bora cegëmprûse e asajë nade së hidhët të dhetorit ishte petk darsmuer në trupin e hijëshëm të Rozafës dhe prej së shtruemes duel me e pá.

Per poezine Mbarim vjeshte

LASGUSH PORADECI – MBARIM VJESHTE

LASGUSH PORADECI MBARIM VJESHTE Fluturoj dhe shtërg‘ i fundit, madhështor me shpirt të gjorëDyke shkuar që me-natë sipër malesh me dëborë…Iku rënd‘ e i përmallshmë, dhe me sqep të tij

Muzg mërgimi

Gaspër Pali – Muzg mërgimi

Gaspër Pali Muzg mërgimi Mbi syt t’lodhun, dalngadalë,nji tymtajë ndehetNë dhomë nga çdo anëhije burojnë e qasen me hap t’ploshtëDielli ka mshehë ballin e gjanëE poshtëi njellë, zogu zogut, gjumëHije

error: Kopjacët gjithmonë dështojnë!