Category: Poezi

RITA PETRO- LIRIA

Kam mbetur në fillim të një rruge /
Që s’i duket fundi, /
Me lirinë e madhe /
Në duart e mia të vogla. /
Askush nuk më ka mësuar…

ERVIN HATIBI – MËRZIA

Mërzia varfëron veç pjesë të trupit
Të cilat fshihen nën bust
Mërzia, piedestali që më larton
Kësaj rruge pa tradita, pa barrikada
Të pjek mërzia, mërzia, mërzia

AGRON TUFA – MARSHI I VDEKJES

Ky vend popullohet më shumë me të vdekur;
Me të vdekur të lashtë, me të vdekur të rinj:
Janë të vdekur qytetesh me brengë të thekur-
Dhe të vdekur fusharakë e të vdekur – barinj.

error: Kopjacët gjithmonë dështojnë!