ROMEO ÇOLLAKU – Në meshë

ROMEO ÇOLLAKU – Në meshë

ROMEO ÇOLLAKU

Në meshë

Në çastin e epërm të asaj meshe,
diçka t’u kujtua, më duket, dhe qeshe
me një të qeshur si prej priftëreshe.

Ishte qetësi dhe qetësia u prish,
të thashë «Pusho!» dhe ti qeshe sërish.
Qesha dhe unë. Përse? Ku ta dish.

Na pa prifti dhe qeshi, qeshi edhe psalti,
besimtarët, shenjtorët në ikonat ngjyrëmjalti,
dhe Krishti zu të qeshte në kryqin prej smalti

në çastin e epërm të asaj meshe.

Në meshë

Të tjera poezi a materiale të tjera nga ROMEO ÇOLLAKU mund të gjeni këtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Kopjacët gjithmonë dështojnë!