Category: Kritikë

QAZIM SHEHU – KOÇI PETRITI, YLLI VEZULLUES I LIRIKËS

Koçi Petriti hyri në letërsinë shqipe në vitet 1960 me lirikat e veta befasuese që u botuan me titullin “Lirikat e Majit”. Që atëherë kaluan vite dhe ai gjithnjë e mbajti lirikën e vet në nivele të arrira, edhe pse frynin erëra ideologjike jo të mbara, edhe pse poetit i kërkohej të përcillte “ritmet e hekurta”.

KRISTAQ JORGO – POETI I MADH MITRUSH KUTELI

Ndriçimi i kurorës së diamantë që ka fituar prej dekadash DHIMITËR PASKO – MITRUSH KUTELI si një ndër MJESHTRIT më të mëdhenj të rrëfimit shqip, ashtu dhe i të artave kurora të tjera për gjithë çka lëvroi në kritikë, përkthim, shkencë …,

KRISTAQ JORGO – ARTI si KRIM

Ky status – titulli blasfemues, në të vërtetë provokues i të cilit do t’ju befasojë – lindi në formën e dialogut me mikun e kolegun HYSNI NDREU në vijë të një trajtese të shkëlqyer të tij (“MBI PËRÇUDNIMIN E IDHUJVE”)…

error: Kopjacët gjithmonë dështojnë!