Category: ZÂNE TË KALESËS

RUDYARD KIPLING – NË MUND

Në mund t’i ruash mendt kur t’gjithë rreth ty / I humbën krejt e fajin lanë mbi ty, / Në mund t’besosh kur t’gjith dyshuen n’ty, / Por dhe dyshimet drejt t’i shohësh n’sy;…

LASGUSH PORADECI – MBARIM VJESHTE

Fluturoj dhe shtërg’ i fundit, madhështor, me shpirt të gjorë / Dyke shkuar që-me-natë sipër malesh me deborë… / Iku rënd’ e i përmallshmë, dhe me sqep të ti të fortë / Zotëriut q’i la folezën i trokiti mun në portë…

FAN NOLI – ANËS LUMENJVE

Arratisur, syrgjynosur, / Rraskapitur dhe katosur / Po vajtonj pa funt, pa shpresë, / Anës Elbë-s, anës Spree-së. / Ku e lam’ e ku na mbeti, / Vaj-vatani e mjer mileti,

error: Kopjacët gjithmonë dështojnë!