Search Results for: ismail kadare

Ismail Kadare per artikullin Psikoza mohuese

ISMAIL KADARE – PSIKOZA MOHUESE

ISMAIL KADARE PSIKOZA MOHUESE – Kombi shqiptar në prag të mijëvjeçarit të tretë – Rilindasit duhen lexuar e rilexuar gjithmonë, sidomos në kohëra të vështira. Duke i shfletuar tani, shikojmë

Per tekstin Koci Petriti, ylli vezullues i lirikes

QAZIM SHEHU – KOÇI PETRITI, YLLI VEZULLUES I LIRIKËS

Koçi Petriti hyri në letërsinë shqipe në vitet 1960 me lirikat e veta befasuese që u botuan me titullin “Lirikat e Majit”. Që atëherë kaluan vite dhe ai gjithnjë e mbajti lirikën e vet në nivele të arrira, edhe pse frynin erëra ideologjike jo të mbara, edhe pse poetit i kërkohej të përcillte “ritmet e hekurta”.

error: Kopjacët gjithmonë dështojnë!