ASTRIT DELVINA – DY LIRIKA (poezi)

ASTRIT DELVINA – DY LIRIKA (poezi)
ASTRIT DELVINA

DY LIRIKA

Luftuan dhe gjak nuk derdhën të mjerët,
Se në dej s’u kish mbetur;
Kockat mënjanë lanë,
Ca të humbur, ca të tretur,
U shpërndanë.

*

Fytyrë ndritur,
Një njeri
Në pafundsi,
Sheh qytetin që ka ndërtuar:
Qimitirin
Dhe i gëzuar
Përkëdhel floririn.

Dy lirika
Botimi origjinal i poezisë, në “Bleta” 1944, nr. 14

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Kopjacët gjithmonë dështojnë!