MAGU – IDEALI (poezi)

MAGU – IDEALI (poezi)

MAGU1

Ideali

Ç’do gjâ mbi botën për jet’ s’qindron,
Pse për të gjitha do t’vij prêndimi,
Njashtû dhe nierin mbi bot’ shtektimi
Me hap t’pakthyeshem n’prêndim e çon.

E trupi i nierit n’pluhun ndryshon,
Sosen dishiret, mbaron andrrimi,
Fiket dashnija dhe ambelsimi,
Vetëm kujtimi mbi ta mbretnon.

Ndër duer papritmas të veshket lili,
E era e kândshme soset e tretë,
Fletzat qi kishte n’gjij trentafili

Të vdekna rrzohen e shkimen vetë!…
Vdes edhe kânga qi hodh bilbili;
Veç «ideali» qindron për jetë.

MAGU

1Pseudoni i Mark Gurakuqit?

Ideali

Botimi në origjinal te revista “Vatra Shqiptare”, nr. 20, 1941.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Kopjacët gjithmonë dështojnë!