RRAHMAN DEDAJ – ÇDO GJË ISHTE VETËM NJËHERË E NJËJTË

RRAHMAN DEDAJ – ÇDO GJË ISHTE VETËM NJËHERË E NJËJTË
RRAHMAN DEDAJ (1939 – 2005)

ÇDO GJË ISHTE VETËM NJËHERË E NJËJTË

Po mbyllem në një kujtim
Si në guacën që solli vala
Pranë rërës, pranë detit.
Tërë ajo që kisha
S’i duhet më askujt.
Çdo gjë ishte
Vetëm njëherë e njëjtë,
Asnjë ëndërr s’diti të përsëritej.
Në një pëlhurë le të pikturohet
Vetëm zemra mbi një hekur
Dhe etja pranë një kroi.
Era do të fryjë e asgjë s’do të ikë,
Bari do të qajë si shiu
E shiu do të këndojë si pikëllimi.
Çdo gjë do të ngjasojë në vetvete,
Që t’i kthehet humbjes së vet.

VETËM NJËHERË E NJËJTË

RRAHMAN DEDAJ

Rrahman Dedaj lindi më 1939 në fshatin Penuhë të Besjanë Podujevës. Shkollën fillore e ka kryer në Besjanë, kurse shkollën Normale në Prishtinë. Studioi gjuhë dhe letërsi në fakultetin Filozofik të Prishtinës.

Ishte gazetar në Radion e Prishtinës dhe në Redaksinë e Botimeve “Rilindja”.

Është shkrimtar i shquar i letërsisë shqipe. Vjershën e parë e ka shkruar në vitin 1955, në moshën 16-vjeçare. Disa nga veprat e tij janë:

  1. “Zogu dhe Kulla”,
  2. “Me sy kënge”,
  3. “Simfonia e fjalës”,
  4. “Balada e fshehur”,
  5. “Etje”
  6. “Fatkeqësia e urtësisë”
  7. “Medaljoni”
  8. “Dielli”

Vdiq më 21 gusht 2005.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Kopjacët gjithmonë dështojnë!