PETRO MARKO – MUNGESA E LIRISË (poezi)

PETRO MARKO – MUNGESA E LIRISË (poezi)
PETRO MARKO

MUNGESA E LIRISË (poezi)

Ti ishe
Një mëngjes i freskët
Që lëshonte
Tinguj të kthjellët.

Dhe ishe një kopsht i derdhur,
Zot sa i derdhur,
Me erë e me ngjyrë
Mbytje çdo gjë përreth.

Nga duart, nga yjet,
Si nga një libër i hapur,
Mund të parathoshe çdo gjë
Si fatthënë e rysur që ishe.

Po jepeshe lehtë
Si një kafshë
E lodhur nga ndjekjet,
Se në flokë,
Në ballë,
Në sy,
Kudo,
Të vihej re
Mungesa e lirisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Kopjacët gjithmonë dështojnë!