Search Results for: agron tufa

Per tregimin Tarti

AGRON TUFA – TARTI (TREGIM)

Diç e jashtëzakonshme do të ndodhë. E ndjeva sapo shkela në kamp. Fiqo nuk ndjen gjë dhe më vjen plasje. Ai është njeri. Leha, angulliva, iu solla rrotull këmbëve, vura putrat në gjoksin e tij, kërkova t’ia shoh sytë, tunda bishtin, por Fiqo – hiç.

Per tregimin Tarti

AGRON TUFA – 9 MUAJT E FUNDIT (TREGIM)

Po mësoj një gjuhë tjetër, me shpresën e mbrame që të mund të flas lirshëm me Hyjin, meqenëse gjithë jetës, me këtë shqipen tonë, kurrë s’u mora vesh as me njerëzit e mi, e jo më me Të,

Agron Tufa per MARSHI I VDEKJES

AGRON TUFA – MARSHI I VDEKJES

Ky vend popullohet më shumë me të vdekur;
Me të vdekur të lashtë, me të vdekur të rinj:
Janë të vdekur qytetesh me brengë të thekur-
Dhe të vdekur fusharakë e të vdekur – barinj.

Per poezine Teh drite

AGRON TUFA – TEH DRITE (POEZI)

Një teh lebetitës drite do ta ndajë / ien tonë të kapur me rrënjë në uzdajë. / të do derdhë qielli – plasaritje shege – / brisku siç e pret biskun-syth prej dege;…

Per poezine E tashme

AGRON TUFA – E TASHME (poezi)

S’diskutohet më ngasja, instinktet e ngasjes. / As vrasja vetë, por rituali i vrasjes. // S’diskutohet as mllefi, format e urrejtjes, / por mbytja e ndërgjegjes nga tenja e brejtjes…

Per poezine Fjale mesnate

AGRON TUFA – FJALË MESNATE

AGRON TUFA FJALË MESNATE Fjalë mesnate që askënd nuk prek:E qartë. E fashitur. Frymëmerr.Muza platitet në heshtjen e vetDhe vesa rreh faqet e ajrit n’eter. Vështrimi është boçe pambukuQë çel,

Per tregimin Takimi

AGRON TUFA – TAKIMI (TREGIM)

AGRON TUFA TAKIMI (tregim) Më qëlloi (krejt papritmas) me ndejtë me të… Më thanë të drejtën i druhesha atij takimi, siç na ndodh kur ndeshim përballë një shok ushtrie mbas

Per poezine e Rudian Zekthit

AGRON TUFA – RUDIANI I ERRËT

AGRON TUFA RUDIANI I “ERRËT“ Është shumë e vështirë të flasësh për poezinë në përgjithësi, por për poezinë e Rudian Zekthit kjo bëhet thuajse e pamundur. Kjo – ngase lipset

error: Kopjacët gjithmonë dështojnë!