Search Results for: poradeci

Per poezine Mbarim vjeshte

LASGUSH PORADECI – MBARIM VJESHTE

Fluturoj dhe shtërg’ i fundit, madhështor, me shpirt të gjorë / Dyke shkuar që-me-natë sipër malesh me deborë… / Iku rënd’ e i përmallshmë, dhe me sqep të ti të fortë / Zotëriut q’i la folezën i trokiti mun në portë…

Per poezine Kur tfaqet perëndimi

LASGUSH PORADECI – Kur tfaqet perëndimi

Kur tfaqet perëndimi që nëpër driza pyjsh, / Ti vjen, o im’ e dashur, në zemër të më rryjsh ; / Ti zbret vetëtimtare e fellë-edhe më fellë : / Në fund të zemrës s’ ime fundet porsi një djellë.

Per poezine Mbarim vjeshte

LASGUSH PORADECI – MBARIM VJESHTE

LASGUSH PORADECI MBARIM VJESHTE Fluturoj dhe shtërg‘ i fundit, madhështor me shpirt të gjorëDyke shkuar që me-natë sipër malesh me dëborë…Iku rënd‘ e i përmallshmë, dhe me sqep të tij

Per poezine Tere diten me shtepi

LASGUSH PORADECI – TËRË DITËN MË SHTËPI

LASGUSH PORADECI TËRË DITËN MË SHTËPI Tërë ditën më shtëpi,Si nuse-e mbulisurë. Më dole për mot të ri,Nisur e stolisurë. Fryllatë nga-dy-nga-tri,Me mëndafsh qindisurë. Kur t’i pashë ato stoliMbeçë-i llaftarisurë.

Per poezine me titull Gremina

Lasgush Poradeci – Gremina

Lasgush Poradeci GREMINA Ti sot as qesh as qan,Ri larg e qetë.Në shpirtin t’ënd ti mbanNjë faj për jetë. Një dashuri me gas,Siç fryri era,E zure shpejt në ças,E le

error: Kopjacët gjithmonë dështojnë!