Search Results for: mjeda

Vjeshta

Ndre Mjeda – Vjeshta (poezi)

Ndre Mjeda(1866 – 1937) Vjeshta Dhe ju po shkoni,Bylbyla, kshtu!Po tretni këndynaj,Dallndysha, ju! Dekën mendova,Se m’vjen kurdo;Se m’leni vetun,S’mendova, jo. Por ma fort zemrënMa bren nji idhnim:Çerdhet qi i leniKujdesit

Per tekstin Koci Petriti, ylli vezullues i lirikes

QAZIM SHEHU – KOÇI PETRITI, YLLI VEZULLUES I LIRIKËS

Koçi Petriti hyri në letërsinë shqipe në vitet 1960 me lirikat e veta befasuese që u botuan me titullin “Lirikat e Majit”. Që atëherë kaluan vite dhe ai gjithnjë e mbajti lirikën e vet në nivele të arrira, edhe pse frynin erëra ideologjike jo të mbara, edhe pse poetit i kërkohej të përcillte “ritmet e hekurta”.

Shkodra në mbrâmje

Ernest Koliqi – Shkodra në mbrâmje

Ernest Koliqi Shkodra në mbrâmje Sa ambël n’mbramje shqimet drita e diellitQi bie kadalkadalë andej kah AnaE Malit tue lân mbrapa ngjyra t’tâna:Zambakë ar vjollca e fletza drandofillit. E n’at

error: Kopjacët gjithmonë dështojnë!