Category: IN MEMORIAM

HYSNI NDREU – IN MEMORIAM HANS-JOACHIM LANKSCH

Për herë të parë dhe të fundit e takova në Mynih, në një kafe-restorant pranë shtëpisë së tij, “Drugstore”, Feilitzschstrasse 12, München. Ky ishte një takim thjesht fizik, pasi emri i tij nuk ish i panjohur për mua. Për të kisha dëgjuar shumë herë më parë. Prej tij kisha lexuar edhe më shumë. Virtualisht patëm komunikuar disa herë.

FAN NOLI – ANËS LUMENJVE

Arratisur, syrgjynosur, / Rraskapitur dhe katosur / Po vajtonj pa funt, pa shpresë, / Anës Elbë-s, anës Spree-së. / Ku e lam’ e ku na mbeti, / Vaj-vatani e mjer mileti,

error: Kopjacët gjithmonë dështojnë!